• Rapspiller som stokerbrændsel
 • Rapspiller


  Da rapspiller har en højere brændværdi, samt er billigere end træpiller, kan det være interessant at prøve.

  Rapspiller giver en del mere aske end træpiller. Det giver også noget slagger. Slaggeren kan minimeres ved at blande 1 - 2% kridt i pillerne. Dog findes der rapspiller hvor der er iblandet kridt fra producentens side.
  Det er vigtigt at rense fyret regelmæssigt ved fyring med rapspiller.
  Rapspiller og brændværdi.
  Værdierne for rapspiller svinger meget pga. at det er stor forskel på hvor godt pillerne presses og dermed også forskel på olieindholdet.
  Vi har set brændværdier på rapspiller fra 4400 Kcal til over 5000 Kcal.
  Askeprocenten ligger på 5% og op efter.

 • Brugernes erfaringer med Rapspiller
 • Familien Fogh skrev:Grundet træpilleprisernes himmelflugt, har jeg valgt at give rapspillerne en chance. De kan erhverves for knp 1500 kr. tonnet, og da der er en olierest i pillerne, har de en højere brændværdi end træpiller.

  Nuvel jeg fik blæst pillerne ind i mit silorum. Jeg synes ikke at det støver mere eller mindre end blæste træpiller, så her er der ingen væsentlig forskel.

  Pillerne lugter dog, om man kan lide lugten er vel en smagssag.
  Pillerne giver en del slaggedannelse og fyret skal tømmes tre gange hyppigere end ved træpiller. Men der er også en væsentlig besparelse.


  Lars skrev:Vi har sparet en del ved at brænde rapspiller istedet for træpiller. De er både billigere og brænder længere end træpiller. Efter vi begyndte at blande foderkridt i selv, giver det ingen slagge.

  Det giver en del mere aske end træpillerne, men alt ialt er vi tilfredse med rapspillerne. De kan sagtens give en besparelse på 25% i forhold til træpiller.


329.435 Visninger
 • Bruger Menu
^ Til toppen ^