• Korn som stokerbrændsel
 • Korn


  Grundet stigende priser på træpiller, fristes man til at prøve alternative stokerbrændsler. Korn er blot et af dem.

  Korn er billigt. Da korn er et af de billigste alternativer, er det et oplagt emne. Det er forholdsvis nemt at få fat i - alle foderstoffer har det. Landmanden er også en mulig leverandør.

  Korn - hvem kan fyre med det.
  En del stokerfyr kan fyre med korn, men kontakt din leverandør for at sikre dig at du ikke løber ind i problemer.

  Korn og ulemper. Vær opmærksom på at kornafbrænding lugter og at korn tiltrækker mus og rotter.
  Opbevaringen er derfor ikke helt ligegyldig. Derfor er det oplagt med opbevaring i silo eller selv at hente en trailerfuld ad gangen.

  Korn og fordele. Prisen er nok den vigtigste faktor. Korn er uden tvivl noget af det billigste man kan fyre med. Og det er let tilgængeligt.

  På bmr.dk kan du læse meget mere om det tekniske ved kornfyring:
  http://www.bmr.dk/docs/kornfyr05.pdf

  Skriv til os hvis du har nogle erfaringer du vil dele med andre brugere.

 • Brugernes erfaringer med Korn
 • Klaus skrev:Kornfyring er jo lidt omgivet af en del myter, men jeg kan da lige prøve at bekræfte og afkræfte nogle af dem her:

  Kornfyring er noget bøvl ! Ja hvis du køber et for billigt fyr der sagtens kan fyre med korn, men det er bedst at blande lidt træpiller i som sælgeren siger, det er et træpillefyr han her sælger dig som du sikkert vil bøvle med i lang tid for så fyre med piller og deraf myten om at kornfyring er noget bøvl..
  Hvis du køber et kornfyr er kornfyring sjældent noget bøvl, jeg har kun erfaring med Benekov og taler derudfra,men af andre mærker er der TwinHeat, Reka,DB, KSM, Dansk og sikkert mange andre..

  Kornfyring lugter! Nej... Kornfyring dufter som snobrød og en anelse syrligt, gør det ikke det skal du vist have kikket lidt på din forbrænding.

  Kornfyring tiltrækker mus og rotter, det kan det sagtens men er du en smule omhyggelig med opbevaringen er der ingen problemer, jeg har mit korn i kælderen med et altid åbent vindue ud til skoven og det nærmeste jeg har set en mus er en brud der kom på besøg.

  Det der adskiller kornfyring fra træpillefyring er:
  Det er ikke velegnet til en baggang i en by, altså den sviner lidt mere da korn ikke leveres i 20kg poser uden støv.
  Der skal tilsættes kridt, det kan også støve lidt, medmindre du spytter lidt mere i kassen når du køber fyret og får en kridtdosserer med.
  Der er en del mere aske og derfor skal det selvfølgelig tages ud noget oftere, de fleste fyr kan dog køre en uge før tømning.

  Der er jo også en væsentlig besparelse i kornfyring, vi havde valget mellem olie(48000årl) træpiller(24000årl) eller korn(9000årl)

  Lige til sidst, et kornfyr er dyrere, men har du pladsen og en time i ugen er der mange skattefri penge at spare..
  Tag et kik på besparelsen, og se vores Benekov er tjent ind på 1 år da indkøbsprisen var 38000kr ..

351.719 Visninger
 • Bruger Menu
^ Til toppen ^