• Pilleovn - en brændeovn på piller
 • Pilleovn


  Hvad er en Pilleovn?
  Pilleovnen - træpilleovnen er en fuldautomatisk brændeovn.
  Pilleovnen benytter træpiller som brændsel. Langt de fleste pilleovne er designet til 6 mm træpiller og kan ikke fyre med 8 mm træpiller. Det er en god idé at købe kvalitets træpiller uden for meget støv. Påfyldningen af magasin foregår jo inden døre.

  Pilleovne kan bruges som primær eller som supplerende opvarmning.
  Bruges pilleovnen som primær opvarmning, har den centralvarme tilslutning således den kan sende varmt vand ud i radiatorerne. Langt de fleste pilleovne er dog uden og fungerer som en almindelig brændeovn, blot er den automatisk og fyrer med træpiller.

  Pilleovne og vedligeholdelse.
  En pilleovn har minimal vedligeholdelse. Den skal rengøres ifølge vejledningen og der skal selvfølgelig tømmes aske. Det er også en god idé at rengøre pilleovnens brændkammer samt holde øje med at der ikke samles for meget støv i pilleovnens magasin.

  Pilleovnens virkningsgrad.
  En pilleovn har ofte en høj virkningsgrad og udnytter træpillerne rigtig godt. Det har den fordi den er elektronisk styret og fordi der ikke er noget varmetab fra kedlen. Pilleovnen står jo inde i stuen og det varmetab der er, indgår i opvarmningen og er dermed ikke spildt.

  Pilleovn kontra brændeovn.
  Hvorfor ikke bare fyre i en traditionel brændeovn istedet for en pilleovn?
  De største fordele ved pilleovnen er at der ikke skal påfyldes så ofte, derved undgår vi at få røg i stuen, samt at den nemt kan brænde natten over. Derudover har pilleovnen ofte mange funktioner så som SMS kontrol. Start dit pillefyr med en SMS besked.
  Derudover er der timerkontrol, fjernbetjening og meget andet.
  Ulemperne ved pilleovnen er at blæseren nogle gange kan støje. Nogle vil nok sige at pilleovnen ikke er så charmerende som en traditionel brændeovn.

  Ecoteck, MCZ og Calimax Pilleovne
  De tre mest kendte pillefyr modeller på det danske marked er Ecoteck, MCZ og Calimax.
  Men der ses efterhånden også en del andre modeller på markedet.

  Pilleovn support.
  Du er velkommen til at få gratis råd og vejledning på Support Pilleovn - Træpilleovn.


  Ecoteck PilleovnCalimax PilleovnMCZ Pilleovn
  Ecoteck PilleovnCalimax PilleovnMCZ Pilleovn
824.506 Visninger
 • Bruger Menu
^ Til toppen ^